Priprema za TOEFL ispit

Priprema za TOEFL

 

toefl-prep

ŠTA JE TOEFL?

Test of English as a Foreign Language se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik. Potreban je za upis na studije u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i u evropskim institucijama visokog obrazovanja. TOEFL iBT se polaže na kompjuteru u administrativnom centru putem Internet veze.

KAKO IZGLEDA TOEFL TEST?

FORMAT ISPITA

- Reading (Čitanje), Listening (Slušanje), Speaking (Govor), Writing (Pisanje)

Za Listenig i Speaking deo testa koriste se slušalice s integrisanim mikrofonom.Test traje otprilike 3 sata s jednom pauzom od 10 minuta. Detaljniji pregled pripreme kroz delove testa: slušanje (Listening) – za ovaj deo testa upoznajete se s veštinama i strategijama za uspešno rešavanje zadataka u delu testa koji se odnosi na slušanje, uz korišćenje originalnih materijala snimljenih na CD-u; čitanje (Reading) – za ovaj deo testa vrši se temeljna priprema za uspešan pristup tekstovima tipičnim za TOEFL iBT, i vežbanje svih vrsta pitanja u ovom delu testa; pisanje (Writing) – za ovaj deo testa pripreme obuhvataju personalizovan pristup evaluaciji eseja, upoznavanje s korisnim vokabularom i gramatičkim strukturama odnosno pravilnom organizacijom teksta potrebnom za dobar rezultat u ovom delu testa; govor (Speaking) – za ovaj deo testa usavršavate govorni engleski jezik kako bi se zadacima u ovom delu testa pristupilo što efikasnije, jasnije i uspešnije, u jezičkom i sadržajnom smislu. Takođe se uči efikasno vođenje beleški u delovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje. Tokom samih priprema pored upoznavanja sa formatom ispita, radi se i na podizanju nivoa opšteg jezika kroz uvežbavanje osnovnih i kompleksnijih gramatičkih struktura i usavršavanje vokabulara potrebnog za što efikasniji odgovor na zadato esejsko pitanje.

                                      

 

Deo

 

Novi format TOEFL ispita (od 01. avgusta)

 

TOEFL READING


3-4 teksta (standardna dužina 3 teksta)
10 pitanja po tekstu 


54-72 minuta

Otprilike 1 minut i  48 sekundi po pitanju

 

TOEFL LISTENING

3-4 lekcija, 6 pitanja po lekciji (standardna dužina 3 lekcije)

2-3 konverzacije, 5 pitanja po konverzaciji (standardna dužina  3 konverzacije)

41-57 minuta

Otprilike 1 minut i 28 sekundi po pitanju

 

TOEFL SPEAKING

4 pitanja

1 TOEFL Independent Speaking pitanje

3 TOEFL Integrated Speaking pitanja

17 minuta

 

TOEFL WRITING

 

2 dela

50 minuta za pisanje

(bez promene)

 

WHOLE TEST

 

3 sata

 

 

KOLIKO TRAJE PRIPREMA ZA TOEFL?

Priprema za TOEFL može trajati između jedan i 4 meseca, sve u zavisnosti od Vašeg početnog nivoa znanja opšteg jezika, ali je najoptimalniji period i ono što profesori preporučuju na osnovu dosadašnjeg iskustva 3 meseca. MERRYLAND škola vrši pripreme za TOEFL tokom cele godine. Časovi se održavaju 3 puta nedeljno. Veliki broj polaznika koji su uspešno položili TOEFL ibt test i upisali željene master studije su najbolja preporuka za nas. Detaljan spisak naših polaznika koji su položili TOEFL i njihove rezultate možete videti u prostorijama škole.

Merryland organizuje pripreme za TOEFL na lokaciji Novi Beograd i Stari grad. O konkretnom vremenu održavanja časova kao i o sledećim terminima početka kursa zainteresovani kandidati se mogu informisati putem telefona.

Za upis u prolećnom semestru važe specijalni popusti i iznos mesečne rate je 14.450,00 dinara (12x90min.). Period pripreme za TOEFL ispit je 3/4 meseca.       

                                                                          Uproredna tabela za TOEFL iBT

iBT TOEFL

PBT TOEFL

IELTS

Cambridge Esol

107 - 120

625 - 677

7.5 - 9.0

CPE

90 - 106

575 - 624

6.5 - 7.0

CAE

61 - 89

499 - 574

5.0 - 6.0

FCE

57 - 60

487 - 498

3.5 - 4.5

PET

   

3.0

KET

TOEFL termini polaganja ispita u Beogradu 2020.:

7.3.  14.3.  20.3.  28.3.  3.4.  4.4.  25.4.  1.5.  2.5.  16.5.  30.5.  31.5.  13.6.  20.6.  27.6.


Opšti i konverzacioni kursevi