Priprema za CAE ispit

cae merryland

Certificate in Advanced English ili Cambridge English: Advanced je prvi od dva najviša nivoa Cambridge ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Od kandidata na ovom nivou očekuje se da se samouvereno snalaze u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemljama engleskog govornog područja. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, kao i mnogi drugi u svetu, uključujući i poslodavce.

MERRYLAND škola je ZLATNI partner u okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za neki od Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC, ILEC i ICFE).  

Dobijeno priznanje, koje  nam je Britanski savet dodelilio 2015., 2016., 2017. i 2018., 2019., i 2020. godine, predstavlja još jednu potvrdu da smo među najboljim školama engleskog jezika u Srbiji.

 

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1 2018

F146-Addvantage Web Banners 728x90px TIER1

 01 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 2016 01 728x90 Addvantage WEB Banners GOLD 2015

KAKO IZGLEDA ISPIT CAE 2019?

 FORMAT CAE ISPITA

Prvi deo – Čitanje i engleski u praksi (90 minuta) Od 2015. godine ovaj deo ispita procenjuje dve važne veštine. Najpre, ocenjuje se Vaša sposobnost da razumete književne tekstove, kao i one koji to nisu, članke iz novina i časopisa. Pored toga, ovaj deo ispita sadrži zadatke kojima se procenjuje poznavanje gramatike i vokabulara engleskog jezika.

Drugi deo – Pisanje (90 minuta) Ovaj deo ispita procenjuje Vašu sposobnost da napišete tekst u formi pisma, članka, pregleda ili izveštaja na najrazličitije zadate teme.

Treći deo – Slušanje (40 minuta) Ovaj deo ispita od Vas zahteva da shvatite značenje odslušanog teksta koji može da uključuje predavanja, radio emisije, govore i diskusije.

Četvrti deo – Govor (15 minuta) Ovaj deo ispita polaže se u paru ili u grupi od tri kandidata i procenjuje se sposobnost interakcije i izražavanja u različitim situacijama: u razgovoru sa ispitivačem, drugim kandidatima i samostalnom govoru.

REZULTATI

Svaki deo ispita nosi 20% od ukupne ocene. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikat s jednom od tri ocene (A, B ili C). Znanje kandidata koji postignu ocene D ili E smatra se neodgovarajućim za standarde CAE ispita. Na časovima se upoznajete sa svakim segmentom ispita i uvežbavate tehnike polaganja, a naročita pažnja se poklanja pisanju i govoru kao najzahtevnijim segmentima CAE ispita. Nastava se odvija u malim grupama ili individualno. Optimalni period trajanja priprema je 6-12 meseci. MERRYLAND škola sa visokim procentom uspešnosti priprema kandidate za polaganje ovog ispiita. Nakon položenog CAE ispita možete se pripremati za CPE, koji odgovara C2, najvišem nivou na CEFR skali.

Upis je u toku, a o konkretnom terminu i tempu održavanja časova zainteresovani polaznici se mogu informisati putem telefona.

Za upis do kraja AVGUSTA važi promotivni POPUST i cena mesečne rate iznosi 6650,00 dinara.

CAMBRIDGE ESOL ISPITI - opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE):

 Kembridž ispiti -opšti engleski

Nivo na skali Saveta Evrope (CEF)

  • Cambridge English: Key (KET)

A2

  • Cambridge English: Preliminary (PET)

B1

  • Cambridge English: First (FCE)

B2

  • Cambridge English: Advanced (CAE)

C1

  • Cambridge English: Proficiency (CPE)

C2

CAE termini polaganja ispita

  21.03., 16.05., 30.05., 20.06., 21.11., 05.12.2020.godine.   

      7.12.2019

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o terminima za polaganje CAE ispita: http://www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski

S obzirom da je MERRYLAND ZLATNI partner British Council-a za prijavljivanje ispita preko škole dobijate 20% POPUSTA.


Opšti i konverzacioni kursevi